Jurylid Barbara Starink stelt zich voor

Foto Barbara Starink

Ik ben Barbara Starink en ik ben dit jaar voor het eerst jurylid bij Trek Sagae.

Van kleins af aan verslind ik al boeken. Op de middelbare school las ik er wel zes per week en mijn favoriete moment op zaterdag was samen met mijn moeder naar de bibliotheek gaan, want dan mocht ik nieuwe boeken uitzoeken. Mijn liefde voor boeken heb ik doorgezet in mijn studie en ik ben sinds november officieel afgestudeerd van de Research Master Comparative Literary Studies. Mijn focus lag hierbij op fantasy literatuur, wat altijd al mijn voorliefde heeft gehad. Wegkruipen in een andere wereld vol magie, draken en interessante nieuwe personages is voor mij de perfecte middag. Vandaar dat ik naast Tolkien ook Naomi Novik, Rick Riordan, Sarah J. Maas en meer grote fantasy schrijvers in mijn kast heb staan. Ze staan naast de Dungeons & Dragons boeken.

Zelf schrijven heb ik ook altijd al gedaan. Het begon met het schrijven van fanfiction toen ik klein was al wist ik toen nog niet dat dit fanfiction heette. Mijn vriendin en ik speelden In de ban van de ring na op het schoolplein. Ik Frodo en zij Sam. Keer op keer redde ze me uit de klauwen van de orks in Cirith Ungol. Al snel gingen we echter over op onze eigen personages en bedachten we onze eigen verhalen in werelden die alleen bestonden in onze verbeelding. Deze avonturen schreef ik dan op en zo ontstond mijn liefde voor het maken van verhalen. Langzaam maar zeker verschoof mijn schrijven naar origineel werk zowel in het Nederlands als in het Engels.

Afgelopen maanden heb ik voor de Boekenkrant gewerkt als redactie stagiaire waar ik onder andere recensies en interviews heb geschreven. Op die manier ben ik opnieuw in aanraking gekomen met enorm veel verschillende soorten verhalen en is het me opnieuw opgevallen dat er nog steeds zo veel goede verhalen worden geschreven.

Ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de verhalen voor Trek Sagae te beginnen. Korte verhalen schrijven is een kunstvorm an sich, en ik heb erg veel respect voor mensen die zich er aan wagen. Ik ben benieuwd wat ik voor me krijg en hoop dat ik jullie van goed commentaar kan voorzien waardoor jullie verder komen in jullie eigen schrijf-carrière.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s