Jurylid Jeroen Bakker stelt zich voor

Jeroen Bakker

Mijn naam is Jeroen Bakker (1981*) en ik ben een groot liefhebber van boeken in zijn algemeenheid. Ik denk dat ik een jaar of 11 was toen ik voor het eerst een ‘volwassen’ boek las, Alistair MacLean ‘De Zeeheks’. Toen ik een jaar of 13 was begon ik aan JRR Tolkien ‘In de ban van de ring’, en sindsdien ben ik in de ban van Tolkien. Sinds mijn vroege jeugd was ik al helemaal onder de indruk van Star Trek. Het begon voor mij ooit met het zien van de VHS band van Star Trek The Motion Picture die ik van de broer van mijn vader mocht lenen. In 1996 werd ik lid van The Flying Dutch en een jaar later van Tolkien Genootschap Unquendor.

 

Mijn eerste serieuze schrijfopdracht kwam op school: we moesten voor het vak Nederlands een verhaal schrijven met een minimum en maximum aantal woorden. Het was in mijn geval meteen een science fiction verhaal waarbij de focus niet lag op het wetenschappelijk/fantastisch mogelijke maar op een afscheid en weerzien van een familielid.
In 2012 verscheen mijn debuut gedichtenbundel, vervolgens schreef ik, met 27 zgn. Autiteurs, een boek over Autisme, en momenteel werk ik aan de vertaling van de 17 oorspronkelijke (Tovenaar van) Oz verhalen van de Amerikaanse schrijver L. Frank Baum. De reeks wordt gepubliceerd bij mijn eigen uitgeverij, waar ik inmiddels ook boeken van andere auteurs uitgeef.

 

Taal is voor mij een uitdaging, niet alleen omdat het een spel met woorden is, maar ook omdat ik zelf zowel Dyslectisch als Autistisch ben en hoewel je dan zou denken dat taal een obstakel zou vormen, zie ik het juist als een uitdaging. Ik schreef in mijn debuut gedichtenbundel de woorden “door bij de pakken neer te gaan zitten is men vergeten de uitdaging aan te gaan”. Ik denk dat dit tekenend is voor hoe ik met taal en het leven omga.

 

Vanaf deze positie wens ik alle deelnemers aan Trek Sagae een fijne wedstrijd en veel succes.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s