Jurylid Wendy Torenvliet stelt zich voor

Wendy Torenvliet

Mijn naam is Wendy Torenvliet en tot voor kort beschouwde ik mijzelf als (proef)lezer en daarna pas als schrijver. Ik schreef wel, maar deelde wat ik schreef met een heel beperkt publiek.

Daar kwam verandering in toen ik in 2016 mijn eerste Nederlandse korte verhaal instuurde naar Fantastels. Daar werd ik prompt vijfde, en mijn vreugde was nog groter toen datzelfde verhaal het schopte tot de bundel van EDGE.ZERO die in september uitkomt. Wat leuk!

Gelezen heb ik altijd wel. Tijdens mijn studie Engelse Taal en Literatuur kwam ik in aanraking met de groten der aarde, maar lang daarvoor was ik al verslingerd aan mijn bibliotheekpas. Ik las vooral horror, fantasy en science-fiction, daarin waarschijnlijk aangestoken door mijn vader die van mij een onvervalste Trekkie maakte. Maar ook de encyclopedie was niet veilig. Als kinderen me kwamen vragen om buiten te spelen fluisterde ik altijd tegen mijn moeder dat ik niet thuis was, om vervolgens weer met mijn neus in een boek te duiken.

Inmiddels woon ik in Noord-Brabant met mijn man en drie poesbeesten. Ik heb een fulltime baan bij een zorgverzekeraar en houd me daar bezig met werkzaamheden op het snijvlak van ICT en communicatie. Leuk en uitdagend! Maar daarnaast probeer ik me inmiddels een stuk meer met schrijven bezig te houden. Ik houd het voor nu bij korte verhalen omdat ik denk dat ik daaruit de meeste schrijfervaring haal. Ik sluit zeker niet uit dat ik in de toekomst nog eens aan een boek begin.

Horror is mijn eerste liefde, en dat is ook het genre waarin ik het liefste schrijf. Pak het mondaine en maak het eng – het is niet voor niets dat mijn boekenkast wordt gedomineerd met Stephen King die een meester is in dit gegeven. Ik houd ook van boeken die het onverwachte doen. Laat me mijzelf verbazen, zet me op het verkeerde been, laat me A denken en doe vervolgens X. Het fantastische genre leent zich bij uitstek hiervoor. Dit zijn ook de verhalen die ik in deze wedstrijd hoop aan te treffen.

Het is voor mij de eerste keer dat ik zitting neem in een jury en ik hoop hier dan ook, samen met jou, veel van te leren. De juryrapporten die ik tot nu toe terug kreeg zijn voor mij erg waardevol geweest en ik zou het fijn vinden om deze service ook een keer terug te geven aan anderen. Sleep me mee, laat me van je personages houden en schotel me iets voor waarvan ik denk “hey, dat heb ik nog nooit gelezen!” Ik geef jou mijn eerlijke mening op een respectvolle manier en daarnaast tips en trucs waar ze van toepassing zijn. Heel veel plezier met het schrijven van je verhaal, ik zie er naar uit het te lezen!

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Jurylid Wendy Torenvliet stelt zich voor

  1. Pingback: Trek Sagae en Fantastels 2017 – Wendy Torenvliet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s