Jurylid Iris Versluis stelt zich voor

Iris Versluis2

Ergens in 2009 wilde ik iets origineels doen met een stapeltje foto’s. Een idee vormde zich. Ik zou een verhaal gaan schrijven vol mysterie, magie en romantiek en dat illustreren met de foto’s van kastelen, donkere bossen en fantasy evenementen. Ik begon met schrijven en al snel telde het verhaal vele malen meer bladzijden dan dat ik foto’s had. Ik schreef door en ben nooit meer opgehouden.

Nu, acht jaar later, zijn diverse van mijn verhalen in bundels gepubliceerd en doe ik regelmatig mee met schrijfwedstrijden in het fantastische genre. Ik heb diverse plekken in de top tien mogen bezetten, maar helaas nog nooit de eerste (maar wel de tweede, derde, vierde…). Ik weet dus heel goed hoe spannend het is om mee te doen met een schrijfwedstrijd en ook hoe belangrijk het is om duidelijk en goed onderbouwd jurycommentaar te krijgen. Ik zal dus mijn uiterste best doen om jullie van opbouwend, zinvol commentaar te voorzien.

Het is de eerste keer dat ik een wedstrijd jureer en kijk erg uit naar deze nieuwe ervaring. Het beoordelen van verhalen is zeker niet nieuw voor me. Ik heb ruime ervaring als proeflezer, heb onderdeel uitgemaakt van de verhaalchirurgen bij Pure Fantasy en heb in de leescommissie gezeten van voorgenoemd tijdschrift.

Ik lees graag en ben heel benieuwd naar de verhalen die ik onder ogen ga krijgen. Qua genres maak je me overal blij mee, zolang het maar een fijn verhaal is. Ik zal commentaar geven op de plot, personages, schrijfstijl en de spelling en grammatica. Daarnaast zal ik extra aandacht schenken aan het einde van je verhaal. Vormt het een mooie afronding, past het bij het verhaal, weet het me te beroeren?

Wanneer zal je verhaal bij mij echt hoog scoren? Als je me weet mee te slepen. Als alles om me heen vervaagt en ik alleen nog zie, hoor en voel wat jouw personage meemaakt.

En met wat voor soort verhalen maak je me minder blij? Als eerste de “vage” verhalen, het type verhaal waarbij aan het einde nog steeds niet duidelijk is wat er nu eigenlijk aan de hand is. Daarnaast ben ik ook niet gecharmeerd van zelfdestructieve hoofdpersonen die niets willen, kunnen of doen.

Heel veel succes met het schrijven van jullie Trek Sagae verhalen!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s