Jurylid Hay van den Munckhof stelt zich voor

Hay van den Munckhof

Mijn naam is Hay van den Munckhof. Ik ben geboren in 1949 en ben al zestig jaar lang een verwoed lezer van alle mogelijke genres. Pas het laatste van die zes decennia heb ik mij ook serieus op het zelf bedenken en schrijven van verhalen gestort. Aanvankelijk was dat vooral in het fantastische en af en toe in het historische genre. De laatste paar jaar is dat precies omgekeerd, maar mijn liefde voor het fantastische genre is gebleven. Ik heb dan ook niet lang geaarzeld toen Dirk mij vroeg als jurylid.
Ik heb in totaal rond de vijfentwintig papieren publicaties in bundels of tijdschriften op mijn naam, waarvan ongeveer de helft in het fantastische genre. Tussen 2007 en 2014 waren dat vooral verhalen in Pure Fantasy en in de lange reeks door Alex de Jong uitgegeven bundels, waaronder alle vier de edities van Fantastisch Strijdtoneel. In 2014 heb ik negen van die verhalen gebundeld in ‘Traisha en het Ei’, uitgebracht door Uitgeverij EigenZinnig.
Mijn eerste publicatie in het historische genre was ‘IJstijd’, een jeugdboek voor de leeftijd 10-13 jaar, dat begin 2011 als Vlaams Filmpje uitkwam bij Averbode. Daarop volgden korte verhalen in bundels van Godijn Publishing en van website/uitgeverij Historische Verhalen. Drie daarvan zijn via historischeverhalen.nl direct te lezen.
Mijn eerste voldragen historische roman heet ‘Alya’’, speelt zich af in de negende eeuw en zit bij uitgeverij Mozaïek in de redactiefase. Als het op die route geen averij meer oploopt, komt het in de lente van 2018 uit.
Ik jureer dit jaar voor het eerst bij Trek Sagae, maar heb bij andere wedstrijden al een stuk ervaring opgedaan. Drie jaar op rij maakte ik deel uit van de Fantastelsjury en vorig jaar jureerde ik mee bij de 120woorden-wedstrijd van de website 120W. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, dus ook naar deze klus kijk ik uit. Ik zal daarbij vooral mijn best doen om niet alleen maar zo eerlijk mogelijk te beoordelen, maar om daarnaast in mijn commentaren die dingen aan te stippen waar auteurs hun voordeel mee kunnen doen. Het blijft allemaal mensenwerk. De ene keer zal dat beter lukken dan de andere keer. Het is dus een streven, maar géén garantie…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s