Jurylid Oli Veyn stelt zich voor

oli-veyn

Ik ben Oli Veyn. Ik woon samen met mijn man en drie kinderen in een knus dorp onder de rook van Tilburg. Naast het schrijven heb ik een parttime baan in het klinisch geneesmiddelenonderzoek. In mijn jeugdjaren verslond ik boeken met als favoriet Duco’s gevleugelde dromen, Daarna volgden alle boeken van Stephen King en Marion Bradley Zimmer. Momenteel lees ik veel Young Adult en boeken van Brandon Sanderson. Fantasy is echt mijn genre.

Lezen vind ik heerlijk, maar schrijven is mijn grootste passie. Drie jaar geleden ben ik zelf begonnen met het schrijven van een boek (inmiddels ben ik bezig met mijn derde en wordt de eerste nu geredigeerd). Sindsdien doe ik ook mee met schrijfwedstrijden om mijn schrijfvaardigheden te verbeteren. Ik heb nog nooit iets gewonnen, maar ik heb wel een paar keer de shortlist gehaald, ik ben twee keer eervol vermeld en ik ben een keer tweede geworden in een manuscriptwedstrijd. Ik weet dus als geen ander hoe het voelt om te verliezen.
Maar eigenlijk is het geen verliezen.
Als ik een jurylid enthousiast hoor vertellen over mijn verhaal, als ik een bericht van een lezer krijg dat mijn verhaal hem/haar heeft geraakt, als ik een juryrapport lees wat mij datgene geeft om het volgende verhaal beter te schrijven, dan voelt dat niet als verliezen.
Natuurlijk wil ik graag winnen, maar soms is de weg ernaartoe net zo interessant, misschien wel interessanter, dan het uiteindelijke winnen zelf. Maar ik blijf ook streven naar die hoogste plaats. Alleen dan kan ik mijzelf uitdagen dat eerste winnende verhaal te schrijven.

Ik ga samen met jou hiervan leren. Dit is de eerste keer dat ik zitting neem in een jury. Ik dank de organisatie voor deze kans en het vertrouwen en kijk uit naar deze nieuwe ervaring. Ik hoop in deze wedstrijd verhalen te lezen die verrassend zijn, aangrijpend, mij na het lezen nog dagen blijven achtervolgen. Verhalen die mij weten te raken. Ik wil meegezogen worden in de plot, de levensechte personages, de wereldbouw. Wees creatief en vermijd woorden die niets toevoegen, maar voeg zeker iets toe van jou. Schrijf jouw unieke verhaal, het verhaal dat van binnen komt.

Ik zal eerlijk aangeven waarom een verhaal mij aanspreekt of niet, maar ik zal altijd proberen dit op een respectvolle manier terug te koppelen. Het blijft een mening, een advies van mijn kant. Het is aan jou, schrijver, of je daar iets mee wilt doen of niet. Het is en blijft altijd jouw verhaal.
Ik kijk er naar uit om jouw verhaal te lezen. Veel succes.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s